Rețeta delicioasă de curcan umplut la cuptor. În ce amestec trebuie să stea carnea pentru un gust aparte

Este o rețetă delicioasă, care deși pare destul de migăloasă, se pregătește, de fapt, foarte ușor! Cu numai câteva ingrediente, putem face un curcan umplut de care nu ne vom mai sătura!

Este o rețetă la care vom reveni mereu
Este o rețetă la care vom reveni mereu

La prima vedere, lista ingredientelor poate părea destul de lungă, iar rețeta, în general, sună destul de complicat. Însă, dacă urmăm cu atenție pașii, chiar și cei dintre noi fără prea mare experiență în bucătărie vom putea prepara ușor acest curcan umplut!

Iar în ce privește ingredientele, acestea sunt destul de simple! Le vom putea găsi în orice magazin din țară, iar cu ajutorul lor vom pregăti o mâncare gustoasă și sățioasă!

Ce ingrediente ne vor trebui

Pentru a pregăti această rețetă delicioasă, vom avea nevoie de un curcan, între 40 și 60 de grame de sare, două căpățâni de usturoi, încă o căpățână de usturoi, de această dată pisată, cât și de câteva frunze de salvie. De asemenea, ne mai trebuie și 200 ml de vin alb, 200 de grame de orice fel de afumătură vrem, 100 de grame de unt, cât și trei cepe.

Pe lângă aceste ingrediente, mai trebuie să avem lângă noi și trei mere, o portocală, doi morcovi, piper, cât și cimbru. Iar, nu în ultimul rând, pe lista ingredientelor se mai află și 5 – 6 cuișoare, ardei iute uscat, cât și boia dulce. Odată ce avem toate aceste ingrediente pregătite, vom putea începe să gătim!

Cum pregătim o mâncare delicioasă în doar câțiva pași simpli

Primul pas în această rețetă este să pârlim cât mai bine curcanul, apoi să îl spălăm bine și să îl ștergem. Apoi, vom pregăti o saramură în care vom pune o lingură de sare la un litru de apă și vom pune curcanul în ea. Carnea trebuie să stea cel puțin două ore în acest amestec, sau, ideal, o putem lăsa peste noapte.

Acum, vom pune puțină sare peste unt, alături de cimbru, boia dulce, salvie uscată, ardei iute uscat, piper proaspăt măcinat, cât și usturoi pisat. Totul se amestecă bine, iar o parte din acest unt o vom pune sub pielea curcanului, în zona pieptului. Restul untului va fi folosit pentru a unge curcanul, atât la exterior, cât și la interior.

Apoi, vom tăia portocala în felii groase, punem cuișoarele în acestea și punem totul în interiorul curcanului. Acum putem adăuga și câteva felii de măr, morcov, usturoi, cât și ceapă. Legumele rămase le putem pune în tavă, lângă curcan.

Curcanul trebuie legat, în așa fel încât să își păstreze forma în timp ce se coace. În interior mai putem pune și afumătură, în timp ce restul poate merge în tavă, în care adăugăm și 500 ml de apă.

Totul trebuie acoperit cu o folie de aluminiu și pus la cuptor vreme de 3 – 4 ore, până când carnea este fragedă. La final, vom avea o mâncare delicioasă, de care nu ne vom mai sătura!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
www.gandul.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.viva.ro
image
www.unica.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
midielegancka jpg
image png
image png
image png
image png
unt de arahide jpg
horoscop jpg
pogacele istock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net