Reţete de la cititori: Bărcuţe cu brânză şi mărar – Cornea Laurenţa
Ingrediente aluat
• 600 g făină
• 1 lingură sare
• 2 linguri zahăr
• 1 plic drojdie uscată
• 2 ouă
• 300 ml lapte
• 50 ml ulei
Ingrediente umplutură
• 500 g telemea
• 2 ouă
• sare
• mărar verde
Pentru uns
• 1 ou
• 2 linguri lapte
MOD DE PREPARARE
Aluatul: Într-un bol adăugăm făină, sarea, zahărul, drojdia şi amestecăm facem o gaură în mijloc adăugăm ouăle bătute cu furculiţa, lapte şi uleiul şi începem să frământăm un aluat omogen şi elastic. Acoperim cu un prosop şi lăsăm la dospit 40 min. Între timp pregătim umplutura. Într-un bol adăugăm telemeaua dată prin răzătoare, ouăle, mărarul şi sare dacă este nevoie şi amestecăm bine. Împărţim aluatul în bucăţi egale, fiecare bucată o întindem şi adăugăm umplutura, răsucim capetele astefel încât să se vadă mijlocul. Repetăm la fel şi cu celelalte. Aşezăm în tava tapetată cu hârtie de copt şi ungem cu oul amestecat cu laptele. Dăm tava la cuptorul încălzit până se rumesc frumos.