Retete de la cititori: Briose de post / Alina Ciobanu
PreparareÎntr-un bol punem apa, uleiul, zahărul, zahărul vanilat, praful de copt şi făina. Mixăm până la omogenizare completă. Apoi luăm o jumătate din compoziţie şi o punem în alt bol. În una din ele vom pune dulceaţă şi amestecăm bine de tot. În cealaltă compoziţie punem cacao şi fulgii de cocos. Cu lingura punem în hârtiuţele de muffins pregătite, sau în formele de brioşe unse cu ulei, o lingură din compoziţia albă cu dulceaţă şi o lingură din compoziţia cu cacao. Cu vârful unui băţ pentru frigăruie, amestecăm puţin în cele două compoziţii. Dăm la cuptor, la foc mediu 30-35 minute, până ce suprafaţa devine fermă. Facem testul cu scobitoarea. Scoateţi brioşele şi lăsaţi-le la răcit pe un grătar metalic. Pudraţi-le cu zahăr pudră sau ornaţi-le cu biluţe colorate. Eu am ales să le înfrumuseţez cu câteva biluţe colorate şi inimioare şi floricele din zahăr colorat. Am uns suprafaţa fiecărei brioşe cu puţin sirop făcut din zahăr cu apă, am lipit apoi câteva inimioare/floricele şi le-am dat prin biluţe colorate.