Reţete de la cititori: Capama grecească de iepure – Andra Marina Constantinescu
Ingrediente:
• o jumătate de iepure de casă;
• o lingură de boia de ardei dulce;
• sare;
• 350 ml supă de legume;
• 50 ml ulei;
• 120 g ceapă verde;
• 120 g usturoi verde;
• 200 g roşii decojite;
• o jumătate de pahar de vin;
• o legătură mărar;
• o legătură pătrunjel.
Mod de preparare
Se porţionează carnea, se spală, se adaugă sare şi boia de ardei dulce, după care se înăbuşe în ulei cu puţină supă.
Se curată ceapă şi usturoiul, se spală, se taie bastonaşe, după care se adaugă în vasul cu carne, împreună cu roşiile decojite şi tăiate în felii şi supă de legume rămasă. Se acoperă vasul cu un capac şi se lasă ingredientele să se înăbuşe în continuare, la foc mediu, în jur de 30 de minute sau până când carnea este pătrunsă, adăugându-se apă dacă sosul scade.
La sfârşit se pune vinul şi verdeaţa tocată mărunt şi se mai lasă la foc mic câteva minute. Poftă bună!