Reţete de la cititori: Chec cu vanilie şi cacao – Felicia Vanea
Ultima actualizare:
Ingrediente
- 8 ouă
- 8 linguri zahăr
- 8 linguri ulei
- 1 pliculeţ praf copt
- coaja rasă de lămâie
- 2 pliculeţe zahăr vanilat
- esenţă vanilie, după gust
- 9 linguri făină
- 3 linguri cacao
Preparare
Mixăm ouăle cu zahărul până devin cremoase şi cresc în volum, apoi turnăm uşor, uleiul. Amestecăm bine, adăugăm zahărul vanilat, esenţa de vanilie, coaja rasă de lămâie, praful de copt stins cu puţină zeamă de lămâie şi apoi făină. Omogenizăm bine compoziţia şi o împărţim în două. O parte din compoziţie o amestecăm cu cele 3 linguri de cacao. Ungem două forme de chec, cu ulei, şi tapetăm cu făină, apoi turnăm în acelaşi timp cele 2 compoziţii, astfel încât să fie jumătate albă, jumătate cacao. Dăm la cuptorul preîncălzit, la foc mic spre mediu, în jur de 35 minute. Când s-au răcit checurile, le pudrăm cu zahăr pudra cu aromă de vanilie.