Reţete de la cititori: Chec zebră -Antici Gabriela
Ingrediente: 13 albuşuri, un praf sare, 100 ml ulei, 200 g făină, 2 linguri cacao, 230 g zahăr, 1 plic praf de copt (8g), 1 plic zahăr vanilat, 1 esenţă vanilie.
Glazura: 100 g ciocolată.
Preparare: Albuşurile le mixăm spumă cu un praf de sare. Adăugăm zahărul şi mixăm până se topeşte. Apoi adăugăm praful de copt şi uleiul. Treptat adăugăm făina în ploaie puţin câte puţin.
Împărţim compoziţia în două, în una punem cacao şi în alta esenţa cu plicul de zahăr vanilat şi le amestecăm pe fiecare separat.
Pregătim o tavă cu inel detaşabil, o ungeţi cu ulei şi o tapetaţi cu făină. După aceea adăugăm în tavă 2 linguri compoziţie albă, 2 cacao şi continuăm aşa până terminăm compoziţia dar din când în când mai mişcăm tava să se aşeze bine. Dăm la cuptor până trece testul cu scobitoarea.
Lăsăm să se răcească puţin în tavă şi îi adăugăm glazura din ciocolată topită pe baie de aburi. Dăm o oră la rece şi după aceea putem servi.