Reţete de la cititori: Ciorbă de varză cu costiţă de porc - Brânduşa Aluculesei
Ingrediente:1 kg costiţă de porc,1 kg inimi de porc,1 varză potrivită,3 ardei kapia roşii,2 morcovi mari,2 cepe,2 rădăcini de pătrunjel,1 rădăcină de păstârnac,3 linguri mari pastă de tomate,1 l borş acru,1 lingură maggi secretul gustului,500 gr smântână,3-4 ardei iuţi,1 legătură de pătrunjel,1 linguriţă mică de piper măcinat,3-4 foi de dafin,Aceste ingredinte sunt folosite pentru o oală de ciorbă de 10 litri.Mod de preparare: Se spală carnea, se taie mărunt şi se pune la fiert cu apă, peste carne adăugăm rădăcinoasele (morcovi, pătrunjel, păstârnac) tocate mărunt. Adăugăm şi ardeii tocaţi, ceapa tocată ,piperul, foile de dafin, maggii secretul gustului şi punem oala la fiert. Tăiem varza fideluţe şi o adăugăm în oală, apoi curăţăm de seminţe ardeiul iute, îl feliem foarte subţire şi îl punem peste varză. Fierbem totul la foc potrivit. Când totul este fiert adăugăm borş după gust şi pasta de tomate, lăsăm să clocotească cam cinci minute şi oprim focul apoi adăugăm pătrunjelul tocat mărunt. Se serveşte cu smântână şi ardei iuţi. Poftă bună!