Reţete de la cititori: Costiţă de porc cu mămăliguţă din mălai alb - Aluculesei Brînduşa
Ultima actualizare:
Ingrediente pentru friptură:
- -3 bucăţi costiţă de porc,
- -1 vârf de cuţit de sare,
- -2 foi de dafin,
- -1 vârf de cuţit de piper măcinat,
- -1 litru ulei sau untură.
- Pentru mămăliguţă:
- - 1 litru apă,
- -1 vârf de cuţit de sare,
- -200 gr.mălai de porumb alb.
Mod de preparare: Se pune uleiul la încins şi când da să clocotească punem peste el costiţă de porc cam cât palmă de late tăiată în bucăţi şi unsă cu toate ingredientele mai sus menţionate,punem capac până nu mai sare ulei şi apoi ridicăm capacul. Lăsăm să fiarbă până se rumeneşte bine. Într-un vas punem apă, sare şi o lingură de mălai şi când apă da în clocot punem mălai în ploaie şi mestecam într-una cu făcăleţul, până se desprinde mămăligă de pe vas. Atunci o răsturnăm într-un platou în care am pus o bucată de brânză de oi. Lăsăm câteva minute să se imoaie brânză. Aşezăm pe un platou mămăliguţă , costiţă rumenă , ochiuri şi brânză de oi. Să aveţi poftă dragii mei!