Reţete de la cititori: Drob de miel – Dorin Valeriu
Ultima actualizare:
- Ingrediente:
- - măruntaiele de la un miel (ficat, inimă, rinichi, plămâni)
- - 3 legături de ceapă verde
- - 1 legătură usturoi verde
- - 1 legătură pătrunjel verde
- - 4 ouă
- - sare, piper
- - puţin pesmet
- - ulei pentru uns tavă (formă )
- - prapurele de la miel
Mod de preparare
Se toacă mărunt măruntaiele de miel, ceapă verde, usturoiul verde şi pătrunjelul. Se bat spumă albuşurile de la cele 4 ouă, se adaugă gălbenuşurile şi se toarnă peste măruntaiele de miel şi verdeţurile tocate. Se amestecă bine şi se condimentează cu sare şi piper. Se unge o formă de sticlă sau o tavă, cu ulei, se presară puţin pesmet, se aşează prapurele, jumătate din el, se toarnă compoziţia în formă (tavă) şi se acoperă cu cealaltă jumătate de prapure. Se dă la cuptor pentru circa 30-40 de minute.