Reţete de la cititori: Foi cu mere şi budincă - Alice Sandra Cojan
Ingrediente:Foi: 2 ouă, 150 g zahăr, 150 ml ulei, 150 ml lapte, 1 plic praf de copt, făină cât cuprinde, 1 praf de sare. Umplutură: 1,5 kg mere, 1 lingură unt, 6 linguri de zahăr, 1 linguriţă scorţişoară.
Budinca: 1 plic budincă de căpşuni, 400 ml lapte, 4 linguri de zahăr.Preparare
Pentru foi, mixăm ouăle împreună cu zahărul, până acesta se topeşte. Se adaugă pe rând uleiul, laptele, praful de copt, praful de sare şi făina. Se obţine un aluat de consistenţa unei smântâni groase din care se vor coace 4 foi pe dosul tăvii.Pentru umplutura de mere, acestea se curăţă, se dau pe răzătoarea mare. Se topeşte untul într-o cratiţă, apoi se adaugă merele, pe care le storci în mâini de suc şi zahăr. Le laşi la călit, apoi la final se adaugă scorţişoara.Budinca se prepară conform indicaţiilor de pe ambalaj şi se lasă la răcit. Se asamblează prăjitura astfel: se aşează prima foaie, se pune jumătate din cantitatea de mere, a doua foaie, budinca, foaie, restul de mere şi ultima foaie. Se pudrează prăjitura cu zahăr pudră. Se taie a doua zi, când s-au înmuiat foile.