Reţete de la cititori: Fursecuri cu unt şi fructe glazurate – Amalia Sasarman
Ingrediente:
A. Pentru aluat:
• 2 gălbenuşuri
• 100 gr. zahăr pudră
• 250 gr unt
• 150 ml lapte
• 300 gr făină
• 1 praf de sare
• 1/2 plic praf de copt
• 1/2 linguriţă coajă de lămâie
• 2 plicuri de zahăr vanilat
B. Pentru ornat:
• zmeură
• ananas din conservă/ proaspăt
• glazură duo de ciocolată
C . Glazură de ciocolată duo
• 50 g ciocolată cu lapte
• 50 g ciocolată albă
• 50 ml frişcă
Mod de preparare: Amestecăm gălbenuşurile cu zahărul şi adăugăm praful de copt, coajă de lămâie şi zahărul vanilat. Mixăm la viteză medie şi încorporăm laptele şi făină, alternativ. La final se obţine un aluat moale pe care îl vom pune în pistolul de ornat, cu ajutorul căruia vom formă fursecurile în formă de bezea, în tavă tapetată cu hârtie pentru copt.
Se dau la cuptor, la temperatura moderată pentru circa 25 de minute, până când devin aurii.
Le scoatem pe o planşeta şi aşezăm pe fiecare câte o feliuţă de ananas şi boabe de zmeură.
Apoi preparăm glazura: pe baie de aburi aşezăm ciocolata albă ruptă în bucăţi şi frişcă. Amestecăm până la lichefiere, dar încet şi apoi adăugăm ciocolată cu lapte, amestecând cu grijă să nu se amestece, astfel încât să rămână în 2 culori. Poate părea complicat, dar merge. Iei glazura şi o torni cu linguriţa pe fiecare fursec în parte. Trebuie să te mişti repede, dar efectul este pe măsură!