Reţete de la cititori: Găluşte din brânză de vaci cu sos – Laurenţia Cornea
Ingrediente: Găluşte: 300 g brânză de vaci, 2 ouă, 50 g caşcaval, sare, piper, busuioc, făină. Sos de roşii: 5 roşii, 1 cană apă, ulei, sare, piper, 2 căţei usturoi, busuioc, 1 ceapă mică, rozmarin, 1 linguriţă zahăr.
Preparare
Pentru găluşte amestecăm ingredientele într-un bol adăugând făină până rezultă un aluat care nu este lipicios (dar nici foarte tare), cu mâna umedă formăm găluştele.
Între timp punem apă cu sare la fiert şi când începe să fiarbă adăugăm găluştele toate odată, fierbem la foc potrivit circa 8 minute, după care le scoatem într-un bol.
Sosul de roşii: ceapa tocată mărunt, usturoiul curăţat şi tăiat în două, le călim puţin după care adăugăm roşiile (care le-am tocat la robot), cana de apă, busuioc, rozmarin şi lăsăm să fiarbă la foc potrivit, la final potrivim cu sare, piper şi linguriţa de zahăr, adăugăm găluştele şi mai lăsăm pe foc circa 3 minute.
La final putem adăuga pătrunjel verde tocat,