Reţete de la cititori: Guguluf cu cireşe – Maria Angelica Trică
Preparare
Se curăţă cireşele de sâmburi şi se presară cu zahăr. Albuşurile se separă de gălbenuşuri. Albuşurile se bat spumă cu un praf de sare, se adaugă zahărul şi zahărul vanilat şi se bat spumă. Gălbenuşurile se freacă cu uleiul sau untul topit şi esenţa de rom şi se adaugă peste albuşuri. Făina amestecată cu praful de copt se presară peste compoziţie şi se amestecă uşor de jos în sus. Se pune compoziţie într-o cană şi se amestecă cu colorantul alimentar natural roşu.
Se unge o formă de guguluf şi se tapetează cu făină, se toarnă din compoziţia albă, apoi se pune compoziţia rozalie, iar compoziţia albă, apoi se presară cireşele deasupra. Se pune forma la cuptor pentru 50-60 minute, la foc potrivit. Când se mai răceşte, se răstoarnă guguluful pe un platou şi se pudrează cu zahăr pudră vanilat.