Reţete de la cititori: Langoşi - Alina Bogdan

31 mai 2014
CLIIMA20121122 0028 1 jpeg
Langoşi

Ingrediente: 500 g făină, 350 ml apă călduţă, 1 plic drojdie uscată, 1 lingură sare, smântână, caşcaval.

Mod de preparare: Într-un bol se pune făina cernută în prealabil şi sarea. În mijlocul grămezii de făină se face o gropiţă în care se toarnă drojdia uscată. Se adaugă apa călduţă (nu fierbinte căci distruge proprietăţile drojdiei) câte un pic şi se încorporează cu restul de făină.

Se frământă aluatul moale şi lipicios pentru aproximativ 10 minute.

Se acoperă bolul cu un prosop de bucătărie şi se lasă la dospit într-un loc călduros pentru o oră şi jumătate.

După ce aluatul este dospit se rup 8/10 bile de aluat care se presară cu făină.

Pe suprafaţa de lucru se toarnă ulei şi fiecare bilă se întinde cu ajutorul degetelor.

Se prăjesc pe foc mediu în ulei încins.

Se pot servi şi reci dar sunt mai gustoşi calzi cu smântână şi caşcaval.

kate profimedia 0692807495 jpg
loredana chivu jpg
2vancea botez jpg
Gabi Bădălău jpeg
1alexandra stan mihai morar png
bianca dragusanu png
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
Horoscop săptămânal 23 29 mai 2022 jpg
scorpion jpeg
FOTO 3 jpg
clutch png
image png
Cum sa devii un manager mai bun  4 lucruri de care sa tii cont jpg