Reţete de la cititori: Mămăliguţă cu brânză, smântână, ouă ochiuri şi bacon – Felicia Vanea
Ultima actualizare:
Pentru mămăliguţă:
- 6 căni cu apă
- 2 căni cu mălai
- 3 linguri ulei
- sare
- Ne mai trebuie:
- felii subţiri de bacon
- smântână
- brânză proaspătă de vacă/oaie/capră
- ouă prăjite
- castraveţi în oţet
Mod de preparare:
Punem apă rece într-o oală, cu sarea şi uleiul. Când fierbe, adăugăm mălaiul în ploaie, amestecând continuu. Fierbem la foc mediu, iar când începe să se întărească dăm la focul mic. Putem să adăugăm şi 2-3 linguriţe de unt. Va face mămăliguţa catifelată la gust. Amestecăm până când începe să se desprindă de pe pereţii oalei.
Mămăliguţa o punem în forme unse cu ulei, apoi se răstoarnă pe farfurie. Adăugăm smântână, ouăle ochiuri, condimentate cu piper şi radem brânză peste tot. Mămăliguţa o ornăm cu mărgele (rondele) de castraveţi acri, iar deasupra aşezăm bacon rulat umplut cu brânză.