Reţete de la cititori: Mâncare de năut cu pui și stafide - Rita Adriana Ilieș
Ingrediente pentru două porții:
- 250 g năut
- două pulpe inferioare de pui
- 5 linguri cu pastă de ardei ( eu am folosit pastă făcută în casă, dar se poate înlocui cu un ardei roșu gras tocat mărunt )
- un morcov mic
- o ceapă potrivită
- o mână de arpagic roșu
- o mână de stafide
- o linguriță de zahăr brun
- sare roz de Himalaya
- peperoncino în ulei de măsline (se poate înlocui cu felii subțiri de ardei iute )
Preparare
Pentru începu am pus năutul la fiert în apă cu un praf de sare. Am tras la tigaie pulpele împreună cu zahărul brun pentru a se rumeni ușor. Nu îndepărtăm pielea deoarece va înlocui adaosul de grăsime. Le-am acoperit cu două linguri din pasta de ardei. Am adăugat ceapa și morcovii tăiați felii, apoi arpagicul și stafidele. Am acoperit cu un capac și am lăsat să fiarbă la temperatură mică, în suc propriu. Completați cu puțină apă dacă este nevoie. Am adăugat năutul fiert pe jumătate peste pulpele din tigaie. Am păstrat și apa în care a fiert acesta și am mai lăsat la foc potrivit circa 15 minute. Când năutul s-a fiert complet am adăugat restul de pastă de ardei. Am potrivit gustul cu sare și am așezat totul pe două farfurii acoperind fiecare pulpă de pui cu peperoncino în ulei de măsline. Am servit cu biscuiți integrali nesărați. Poftă bună!