Rețete de la cititori: Medalion de sturion în sos picant şi legume – Brînduşa Aluculesei
Ingrediente: 6 bucăţi medalion sturion, 100 g pastă de tomate, 100 ml zeamă de ardei iuţi, 10 g piper măcinat, 10 g condimente de peşte, 10 g usturoi pudră, 3 roşii, 1 rădăcină de păstârnac, 1 morcov, 2-3 ardei iuţi, 1 legătură de ceapă verde, 1 legătură de usturoi verde, 1 adrei gras roşu, 5 foi de dafin, 1 lămâie, 100 ml ulei.
Preparare
Se spală peştele şi se pune în tava în care am pus uleiul, adăugăm ceapa tăiată mărunt, usturoiul tăiat mărunt, păstârnacul şi morcovul tăiat rondele, ardeii iuţi, ardeiul gras tocat mărunt, foile de dafin şi roşiile tăiate felii. Facem un sos din pastă de tomate.
Într-un vas punem pasta de tomate şi peste ea adăugăm 100 ml apă, maggi secretul gustului, piperul măcinat, condimentele de peşte, usturoiul pudră, zeama de ardei iuţi şi omogenizăm bine, apoi turnăm compoziţia în tava cu peşte, ornăm tava cu o lămâie tăiată felii şi dăm tava la cuptor pentru circa o oră, la foc potrivit.Poftă bună!