Reţete de la cititori: Papanaşi cu dulceaţă de căpşuni – Cristina Iusco
Ingrediente: 250 g brânză de vaci, 2 ouă, un praf de sare, 1 plic zahăr vanilat, 1 linguriţă praf de copt, făină, ulei pentru prăjit, smântână şi gem de căpşuni.
Mod de preparare
Punem într-un vas brânza, ouăle, sarea, zahărul şi amestecăm. Apoi amestecăm linguriţa de praf de copt cu 1-2 linguri de făină şi turnăm peste compoziţia făcută înainte. La final adăugaţi făina, Se împarte compoziţia în 4 bucăţi şi din ele se rupe câte o bucăţică mai mică, care va fi capacul de la papanaşi. Apoi se fac papanaşii rotunzi şi o gaură în mijloc. Se pun papanaşii la prăjit în ulei bine încins, se prăjesc pe o parte apoi se întorc pe cealaltă. Când sunt gata se scot pe o farfurie şi în mijloc punem gem, apoi punem capacul şi punem smântână şi încă un pic de gem. Poftă bună!