Reţete de la cititori: Piept de pui cu ciuperci învelit în foietaj
Stoica Adina Mariana ne-a pregătit piept de pui cu ciuperci învelit în foietaj.
1 piept pui de circa 350 g,1 borcan ciuperci,1 ceapă roşie,1 căpăţână usturoi, 2 ardei graşi ,tarhon, ghimbir, sare, piper, 1 ou, susan,1 pachet foietaj, 1 lg ulei.
MOD DE PREPARARE Piept de pui cu ciuperci învelit în foietaj:
Lăsăm la descongelat foietajul iar între timp pregătim ciupercuţele le scoatem din borcan, le trecem pe sub un jet de apă, le tăiem feliuţe subţire. Ceapa şi ardeiul tăiate cubuleţe se pun într-o tigaie cu uleiul adăugăm ciupercuţele să se călească toate. Punem 1 lg tarhon,1/2 linguriţă ghimbir,1 praf sare şi usturoiul. Pieptul de pui se spală şi se aşează pe un tocător şi îl condimentăm cu puţin piper şi ghimbir, dăm şi puţină sare, punem ciupercuţele călite cu ardeiul şi ceapa, rulăm foarte bine (să fie strâns bine) şi îl rulăm în foietaj. Aşezăm într-o tavă de copt unsă şi cu hârtie de copt, dăm la cuptorul bine încins cam 40 minute, când este aproape făcut se bate oul şi se unge foietajul cu o pensulă, se presară susan şi se mai lasă 5 minute, se scoate se lasă se se răcească (pentru a putea tăia bine). Poftă bună!