Retete de la cititori / Plăcintă cu brânză şi măsline - Roxi R.
Mod de preparare:
Dezgheţăm foile de plăcintă. Măslinele le tăiem feliuţe rotunde. Ciupercile le spălăm şi le tăiem. Ouăle le batem spumă cu un praf de sare. Pătrunjelul îl spălăm, îndepărtăm cozile şi îl tocăm mărunt. Într-un bol punem caşul fărâmiţat cu mâna. Adăugăm brânza cu smântână, ouăle bătute şi amestecăm bine.
Încorporăm verdeaţa, ciupercile şi măslinele. Dăm gust cu sare, piper şi busuiocul uscat.
Ungem o tavă rotundă cu ulei. Cu un penson dăm 3 foi de plăcintă cu puţin ulei şi le aşezăm în tavă. Punem compoziţia cu brânză şi o nivelăm cu o paletă.
Ungem şi celelalte foi cu ulei şi le aşezăm deasupra.
Batem 1 ou spumă şi cu un penson ungem plăcinta.
Băgăm tava în cuptorul încins şi lăsăm plăcinta acolo până este rumenă şi coaptă.
O scoatem când este gata, o lăsăm puţin să se răcoreacă şi servim.