Retete de la cititori: Prajitura cu capsuni / Anisoara Ursan
Preparare1. Se prepară blatul din 5 albuşuri bătute spumă cu un praf de sare şi zahărul, apoi se adaugă gălbenuşurile amestecate cu lingura de ulei. Se încorporează făina şi apoi se toarnă aluatul într-o tavă în care am pus hârtie pentru copt. Se coace circa 20 minute, la foc potrivit, în cuptorul preîncălzit. Blatul rece se taie în două jumătăţi.2. Căpşunile spălate şi scurse bine (se opresc 10 căpşuni cu tot cu codiţe care se vor tăia în jumătăţi şi se folosesc la decor), se mărunţesc apoi se pun la fiert cu 200 g de zahăr, timp de 5 minute, la foc potrivit până se topeşte zahărul. Se scurg fructele de sirop şi se lasă să se răcească.3. Se montează prăjitura în forma reglabilă aşezând prima parte de blat, apoi se însiropează uşor cu jumătate din siropul rămas de la fructele fierte, apoi se toarnă crema care o preparăm mixând smântâna cu brânzica şi zahărul pudră, apoi adăugând şi gelatina hidratată în apă rece apoi topită la bain marin. Se presară căpşunile fierte şi scurse, pe toată suprafaţa cremei. Se acoperă cu cea de a doua parte de blat care se presează uşor cu mâna, apoi se însiropează cu restul siropului rămas. Se dă la rece cel puţin 2 ore (cel mai bine de seara până a doua zi), apoi se taie în bucăţi mai mici, pătrate sau romburi, se decorează cu frişcă proaspătă şi jumătăţi de căpşuni.