Reţete de la cititori: Prăjitură cu vişine - Carmen Nadaban
Mod de preparare:În primul rând pregătiţi două cratiţe, una cu apă, care se pune pe foc la încălzit şi una în care se adaugă: ouăle, zahărul, cacao, uleiul. Puneţi cratita deasupra celei cu apă ( bain marie) şi mixaţi totul până ce se îngroaşă. Apoi adăugaţi bicarbonatul stins cu zeamă de lămâie, laptele şi făina. Se frământă şi se împarte în trei părţi egale. Se întind foile şi se coc pe dosul tăvii circa 7-10 minute.Crema: amidonul se amestecă cu zahărul, adăugăm laptele şi fierbem până ce se îngroaşă, deasupra se pune o folie alimentară şi se lasă la rece. După ce s-a răcit adăugăm cacao şi esenţă de rom. Untul se mixează spumă, apoi se adaugă din crema de lapte, amestecăm până ce încorporăm toată crema de lapte, spre final se adaugă vişinele. Crema se împarte în două şi se ung foile (foaie + cremă + foaie +crema + foaie). Se dă la rece, până a doua zi până ce se înmoaie foile, apoi se glazurează.