Reţete de la cititori: Prăjitura răsturnată cu mere – Alexandra Iorgu


    Prăjitura răsturnată cu mere
Prăjitura răsturnată cu mere

Ingrediente: Pentru caramel: 120 g unt,250 g zahăr, 2 linguri zeamă de lămâie.

Pentru blat: 7-8 ouă ,150 g zahăr , 8 linguri de ulei, 250-300 grame făină,un plic praf de copt, esenţă de vanilie, plus 2 mere;

Mod de preparare

Începem prin prepararea caramelului: punem untul şi zahărul pe foc la temperatura medie, amestecând continuu. Când începe să fiarbă, adăugăm zeamă de lămâie şi mai amestecăm circa 2 minute până se formează caramelul. Apoi punem caramelul într-o tavă tapetată cu unt(orice tavă: de tort, tarta) şi deasupra punem merele tăiate felii.

Prepararea blatului

Separăm albuşurile de gălbenuşuri, batem spumă tare albuşurile cu un praf de sare. După ce s-a format o spumă adăugăm zahărul şi mai batem până obţinem o consistenţă tare şi lucioasă.Gălbenuşurile le frecăm cu uleiul şi le adăugăm peste albuşuri amestecând uşor pentru a nu ieşi aerul, adăugăm făina,praful de copt, esenţa şi amestecăm uşor cu mişcări ferme până la omogenizare. Punem aluatul peste caramel şi adăugăm tava la cuptor pentru 40-50 minute. După ce s-a copt prăjitura, o răsturnăm peste o farfurie. Poftă bună!

FotoJet (11) jpg
mihai voropchievici 1 jpeg
foto1 jpg
front 2 (captura video) jpg
Luna sangerie horoscop shutterstock 2162086307 jpg
FotoJet (4) jpg
FotoJet (10) jpg
avalansa cabana capra FOTO IPJ Arges jpg
image
image
image
image
image
image
Luna sangerie horoscop shutterstock 2162086307 jpg
mihai voropchievici 1 jpeg
Dieta - alimente sanatoase - peste - nuci  fructe - legume FOTO Shutterstock
horoscop 18 noiembrie jpg
Tinere imbracate la moda - fashion - branduri de lux - haine FOTO Shutterstock
jenna ortega (1) jpg