Reţete de la cititori: Pui indian cu ananas, miere şi ardei iute - Aluculesei Brînduşa
Ultima actualizare:
- Ingrediente
- 1 kg pulpe pui superioare,
- 1 cutie compot de ananas,
- 1 linguriţă de miere,
- 2 linguri de soia,
- 2 cepe,
- 1 ardei iute,
- 1 lingură condimente,
- sare după gust,
- 1 cănită de orez,
- 50 ml ulei.
Mod de preparare
Se taie carnea în bucăţi şi se pun în tigaie cu ulei, se prăjesc câteva minute la foc iute. Adăugăm o ceapă tăiată în bucăţi mari , ardeiul iute tăiat felii fine şi lăsăm să se pătrundă ceapa bine, apoi adăugăm bucăţile de ananas, mierea, condimente, sare după gust şi siropul de ananas. Când siropul scade adăugăm soia, amestecăm uşor şi oprim focul.
Într-un vas punem o ceapă la prăjit cu puţin ulei ,eu am pus grăsime de pasăre de ţară să dea o culoare deosebită la orez. Când ceapa este translucidă adăugăm orezul spălat cu apă rece, adăugăm o linguriţă de maggi şi fierbem orezul foarte bine. Orezul va fi garnitură la carnea de pui. Poftă bună!