Reţete de la cititori: Roşii umplute cu carne tocată – Dogaru Aura

Ultima actualizare:

    Roşii umplute cu carne tocată
Roşii umplute cu carne tocată

Ingrediente:

2-3 kg roşii gogoşar

1-2 kg roşii obişnuite pentru sucul fără seminţe şi pieliţe

1 kg carne de porc

100 g orez

1/2 kg ceapă

1-2 ouă

puţină făină

sare, piper, cimbru, busuioc, mărar

apă 

Preparare:

Avem nevoie de roşii speciale pentru umplut (roşii gogoşar, arată exact ca un gogosar - roşii şi galbene şi sunt goale în interior).

În funcţie de câte roşii avem preparăm umplutura din carne de porc, pe care o tăiem bucăţele şi o dăm prin maşina de tocat carne. Amestecăm carnea tocată cu o mână de orez şi cu ceapa tocată mărunt, la cuţit.

Se pun şi 1-2 ouă pentru a lega compoziţia şi condimente (sare, piper, cimbru, busuioc).

Fiecare roşie umplută se dă cu capul prin făină înainte de a se aşeza în oala în care se vor fierbe (pentru a nu ieşi compoziţia). Se prepară un sos din roşii obişnuite, fără seminţe şi piei şi se adaugă peste roşiile umplute.

Compoziţia astfel obţinută se pune pe aragaz la foc obişnuit şi se mişcă vasul pentru a nu se lipi până când se fierb bine.

La sfârşit se pune sare după gust şi puţin mărar verde. Se servesc calde.

Opţional se pot servi alături de o lingură de smântână.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Regina Letizia și Regele Felipe Foto Profimedia (1) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
prajitura1 jpeg
Pomana porcului FOTO Shutterstock jpg
Descopera ce distruge relatia de cuplu si ce i apropie pe parteneri webp
chef catalin scarlatescu foto antena 1
KV CSR landscape jpg
1 despartire zodii jpg jpeg
1 pilaf sarbesc jpg jpeg
cub horoscop 2 gif
image
actualitate.net
image
actualitate.net