Reţete de la cititori: Sărmăluţe cu legume - Cojan Alice Sandra
Ultima actualizare:
Ingrediente: o cană orez, 2cepe, 1 morcov, 2ardei coloraţi, 100ml ulei, 1 varză albă mare, 2 linguri pastă de roşii, sare, piper, 2-3foi de dafin, câteva crenguţe de cimbru şi mărar.
Preparare: Varza o opărim în apă fierbinte.Tăiem mărunt ceapa, morcovul şi ardeii şi le călim în uleiul încins. Adăugăm orezul spălat în mai multe ape. Amestecăm totul si adăugăm bulionul. Condimentm compoziţia cu sare, piper, boia şi lăsăm sî se răcorească. Împachetăm sărmăluţele pe care le punem în cratiţă, pe fundul căreia am pus crenguţe de cimbru, mărar şi varză tăiată fideluţă. Acoperim cu apă caldă în care am adăugat 2 linguri de Delikat de legume. Punem şi foile de dafin şi lăsăm să fiarbă la foc potrivit 1 oră.