Reţete de la cititori: Spaghete bolognese cu sos delicios de roşii şi ardei - Aura Dogaru
Ultima actualizare:
Ingrediente:
- • 1 ceapă
- • 2 căţei de usturoi
- • 1 morcov
- • 2 linguri ulei de măsline
- • 500 g carne tocată
- • 1 linguriţă oregano
- • sare
- • piper
- • 3 linguri sos de roşii
- • 250 ml vin roşu
- • 350 ml supă
- • 1 ardei gras roşu
- • 400 g spaghete
Mod de preparare
Curăţaţi ceapa şi usturoiul şi tocaţi-le mărunt. Curăţaţi morcovii şi tăiaţi-i cubuleţe. Încingeţi o lingură de ulei într-o tigaie mai mare şi căliţi morcovii, ceapă şi usturoiul, apoi scoateţi-i din tigaie. Puneţi în tigaie carnea tocată şi prăjiţi-o. Adăugaţi morcovii, ceapa, usturoiul, oregano, sarea şi piperul şi amestecaţi bine. Turnaţi vinul şi supa şi fierbeţi totul la foc mic circa 30 de minute. Spălaţi ardeiul, îndepărtaţi-i seminţele, tăiaţi-l cubuleţe şi adăugaţi-l în sos în ultimele 10 minute. Între timp, fierbeţi pastele în apa cu sare, conform indicaţiilor de pe ambalaj, scurgeţi-le şi amestecaţi-le cu sosul pregătit. Dacă doriţi mai presăraţi piper.