Reţete de la cititori: Sufleu de ciocolată
Ultima actualizare:
Andreea Rădulescu ne învață să pregătim un sufleu de ciocolată.
Ingrediente:
200 g ciocolată neagră
100 g unt
30 g făină
3 ouă
2 gălbenuşuri
110 g zahăr pudra
1 esenţă rom
cacao pentru pudrat formele
zahăr pudră pentru ornat.
Preparare:
Topim untul cu ciocolata la foc mic. Într-un bol mixăm ouăle, gălbenuşurile şi zahărul. Amestecăm apoi cu esenţă de rom, făină şi ciocolată topită. Pudrăm formele cu cacao şi turnam până la jumătatea formei din compoziţie. Punem formele într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi dăm la cuptorul încins, la foc mic pentru 13-14min. Când sunt gata (trebuie să crape la suprafaţă) le scoatem şi le lăsăm până se răcesc puţin. Le desfacem din formele de silicon şi le dăm prin zahărul pudră. Poftă bună!