Reţete de la cititori: Supă cu găluşte - Anca Gheorghiţă
Ultima actualizare:
Ingrediente: 1 ceapă, 1 roşie, 1 morcov, rădăcină de pătrunjel, jumătate de ardei gras, zarzavat la borcan (gogoşar, capia, pătrunjel, ţelină), 2 ouă, 100 g griş, sare.
Mod de preparare:
Se taie mărunt ceapa, morcovul şi rădăcina de pătrunjel şi se pun la călit. Când s-au înmuiat se adaugă şi 2 linguri de zaravat, roşia tăiată mărunt şi ardeiul tăiat cubuleţe mai mari şi se mai lasă pe foc încă 5 minute, după care se adaugă apă. Între timp se bat bine ouăle, se amestecă cu grişul şi se lasă să se umfle.
Se lasă pe foc supa cu zarzavaturi până sunt fierte toate, se pune sare, apoi se ia oul cu griş cu o liguriţă înmuiată în apă rece şi se pune în supă câte o jumătate de linguriţă. După ce s-au ridicat găluştele, se mai ferbe încă 5 minute.