Reţete de la cititori: Tartă cu mere – Iuliana Lako
Ingrediente: 6 mere mijlocii, 150 g margarină, 3 ouă, 150 g făină, 1 zahăr vanilat, praf de copt 100 g zahăr, gem de caise, coajă rasă de lămâie.
Preparare
Se separă gălbenuşurile de albuş. Gălbenuşurile se freacă cu zahărul până devine spumos. După care se adaugă margarina ţinută la temperatura camerei se mixează în continuare adăugând făina amestecată cu praful de copt şi spumă de ou. Patru mere se curaţă şi se taie cubuleţe mici şi se adaugă în compoziţia obţinută cu coja rasă de lămâie. Se tapetează o tavă cu diametru de 26 cm cu hârtie pentru copt. Se toarnă compoziţia obţinută şi se nivelează cu o spatulă sau o lingură. Merele rămase se curaţă şi se taie felii subţiri şi se aşează pe compoziţia din tavă. Se pune tava în cuptorul preaîncălzit la 180 grade pentru 60 minute. Se scoate din cuptor şi se unge cu o pensulă în strat subţire cu gem. Poftă bună!