Reţete de la cititori: Tort cu cremă de nucă - Viorica Buta
Ingrediente:Blat (achiziţionat din comerţ). Crema: 400 g nucă măcinată, 200 g zahăr tos, 200 ml lapte, 1 pachet de unt, 1 pachet de zahăr vanilinat - opţional, 2 linguriţe esenţă de rom.Sirop: 2 linguri de zahăr, 150 ml apă, 1 linguriţă esenţă de rom.Pentru ornat: 2 kiwi, 2 banane, 1 madarină.Se poate orna şi cu frişcă sau ciocolată, după preferinţă.
Mod de preparare: În 400 g nucă măcinată se adaugă 200 g zahăr tos şi 200 ml lapte. Se amestecă bine şi apoi se pune la foc domol unde se lasă până dă doua-trei clocote. Amesteci bine să nu se prindă!
După ce ai luat vasul de pe foc adaugi două linguriţe esenţă de rom şi laşi compoziţia să se răcească.
Între timp prepari siropul cu care vei însiropa blatul astfel: pui într-un vas două linguri de zahăr tos să se caramelizeze şi apoi stingi cu 150 ml apă şi o linguriţă de esenţă de rom. În timp ce se răceşte siropul, freci un pachet de unt până devine cremos. Adaugi un plic de zahăr vanilinat - optional. În final, amesteci crema de nucă cu untul şi umpli cu crema obţinută foile de blat însiropate.
Îmbraci tortul cu cremă apoi îl ornezi, după imaginaţie, cu fructe sau cu frişca/ciocolată etc.
Poftă bună!!!