Rețete de post de la vedete: Ciorbă de legume
Matilda Pascal-Cojocărița ne învaţă cum să pregătim o ciorbă de legume tare gustoasă.
Ingrediente
2-3 dovlecei2 legături de ceapă verde100 g mazăre2 frunze de varză1 ardei gras verde1 ardei gras roşu2 căţei de usturoi2 morcovi2 cartofi1 legătură de pătrunjelborş1 legătură de leuştean verde2 linguri de ulei de măsline1 cană de suc de roşiun vârf de linguriță de piper2-3 fire de tarhon
Cum se prepară
Zarzavaturile şi legumele se curăţă și se taie mărunt. Se pune puţin ulei în oala de ciorbă şi se călesc uşor morcovul ras, dovleceii şi ceapa, apoi se pun şi celelalte zarzavaturi să se înăbuşe bine.Se toarnă o ceaşcă de apă caldă şi se fierbe înăbuşit. Se pune sare şi piper şi se completează cu apă până la jumătatea oalei, se pune capacul şi se lasă să dea în puțin în clocot.Separat se curăţă pătrunjelul, tarhonul şi leuşteanul, se spală şi se toacă mărunt. Verdeaţa tocată se pune în ciorbă împreună cu sucul de roşii, la final, cu doar câteva minute înainte de a opri ciorba.