Reţete de sărbătoare, pe bază de cafea

Ultima actualizare:

    Chec Ciambellone
Chec Ciambellone

Crăciunul acesta poate avea un farmec aparte dacă din bucătăria ta se strecoară un miros delicat de prăjitură şi cafea.

Cele două bunătăţi pot fi combinate în reţete interesante. Încearcă-le şi tu!

Chec Ciambellone

Ingrediente: 200 g făină simplă, 200 g făină de migdale, 100 g făină de năut, 250 g unt, 300 g zahăr, 250 ml cafea, 5 ouă, 16 g drojdie, 3 g sare grunjoasă. Pentru crema Ganache: 100 g smântână, 75 g zahăr, 4 gălbenuşuri de ou, 700 g ciocolată gianduja.

Mod de preparare: Bate ouăle şi zahărul, adaugă alternativ făina şi drojdia, cafeaua şi untul şi mixează până obţii un amestec omogen, pe care îl vei turna într-o formă unsă cu unt. Presară puţină sare deasupra şi dă checul la cuptor (170°C) pentru 40 de minute. Apoi, bate într-un bol zahărul şi gălbenuşurile. Încălzeşte smântâna şi, când dă în fiert, adaugă amestecul de gălbenuşuri, continuând să amesteci cu telul la foc mic, fără să mai dea în fiert. Adaugă ciocolata tăiată bucăţi şi lasă până se dizolvă. Această cremă se toarnă peste chec şi se acoperă în întregime.

Tartă în crustă crocantă

simeon stalpnicul png

Ingrediente: Pentru crusta crocantă: 300 g făină, 100 g zahăr, 100 ml ulei de măsline, 1 ou, 40 g gălbenuş de ou, 6 g smântână, pudră de vanilie, sare, zeama de la o jumătate de lămâie. Pentru crema de cafea: 200 ml apă, 300 ml cafea, 2 ouă, 20 g gălbenuş de ou, 50 g zahăr, 40 ml amidon de porumb, 75 g ciocolată. Pentru crema meringue: 60 g albuş de ou, 120 g zahăr.

Mod de preparare: amestecă ingredientele pentru crustă într-un vas înalt, astfel încât să rezulte un aluat. Lasă-l la frigider o oră, apoi pune-l în forme de tartă şi dă-le la cuptor pentru 10-12 minute. Umplutura conţine un amestec de cremă de cafea şi cremă meringue. Pentru prima: bate ouăle, gălbenuşurile şi zahărul într-un bol, adaugă amidonul de porumb. Pune apa la fiert, când dă în clocot adaugă amestecul de ou, apoi cafeaua şi bucăţile de ciocolată, amestecând bine cu telul. Pentru crema meringue, se bat într-un bol albuşul şi zahărul, apoi se încorporează în crema răcită de cafea.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard și Alejandra Gere, GettyImages (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
tratamente naturiste anti imbatranire jpeg
Bomboane cu biscuiti si fulgi de nuca de cocos  Sursa foto shutterstock 107127485 jpg
1 par alb jpg jpeg
ciorba de fasole boabe cu afumatura si rantas jpg
zodii norocoase webp
cuplu sex
culoare zodii jpg
masca ten jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net