Rulouri - Diana Catanoiu
Ingrediente:
Rulouri: 250 g untură, 250 ml lapte dulce, 800 g făină, drojdie cât o nucă, sare, zahăr pudră vanilat.
Crema: 500 ml lapte dulce, 3 ouă, 3 linguri făină, 4 linguri zahăr, 2 plicuri zahăr vanilat, esenţă de vanilie.
Mod de preparare:
Dizolvi drojdia în lapte cald, apoi îl amesteci uşor cu untură, sarea şi făină până când se formează o cocă. O frămânţi bine apoi se pune la rece.
Întinzi o foaie subţire din care tai fâşii de 20 cm lungime şi 2 cm lăţime după care le rulezi pe forme speciale pentru aşa ceva. Cornetele se pun în tava unsă a aragazului. După ce s-au copt, le umpli cu cremă de vanilie.
Crema: Baţi ouăle foarte bine iar peste ele adaugi făină, zahărul, aromele iar la sfârşit adaugi treptat laptele fierbine şi baţi în continuare. Se pune compoziţia într-o crăticioară pe focul mic şi amesteci în continuu până se îngroaşă crema.
După ce se răceşte umpli rulourile după care le tăvăleşti prin zahăr vanilat.