Secretele chef-ului Ștefan Popescu pentru o fasole bătută gustoasă: „Ca la bunici”. Ce trebuie să faci pentru o fierbere rapidă

Ultima actualizare:

Ștefan Popescu a spus cum pregătește fasolea bătută cu ceapă, un fel de mâncare preferat de mulți români. Juratul emisiunii „Chefi la Cuțite” deține câteva secrete pentru o fierbere rapidă a leguminoaselor și gust intens.

Chef Ștefan Popescu / Foto: captură video TikTok
Chef Ștefan Popescu / Foto: captură video TikTok

Fasolea bătută este ideală ca garnitură sau gustare, mai ales pentru perioada postului care începe pe 14 noiembrie, când preparatele din legume și leguminoase vor fi din abundență pe mesele multor creștini ortodocși. Bogată în fibre, proteine și fier reprezintă o alegere sănătoasă și hrănitoare, care oferă energie, susține digestia și ajută la menținerea indiceleului glicemic stabil.

Cum pregătești fasole bătută după rețeta lui Ștefan Popescu

Ștefan Popescu, unul dintre cei mai cunoscuți bucătari din România, a împărtășit cu urmăritorii din mediul online trucurile sale pentru o fasole delicioasă, care se fierbe rapid și nu provoacă balonare.

Pentru evitarea problemelor digestive, Ștefan Popescu lasă fasolea la înmuiat timp de 12 ore înainte de gătire și schimbă apa în care a fiert de trei ori:

Hai să gătim fasole bătută cu ceapă prăjită ca la bunici! Neapărat, înainte să gătiți fasolea lăsați-o la înmuiat 12 ore. În felul acesta se înmoaie și evitați și balonarea. Am pus-o la fiert și voi schimba apa de trei ori”, a spus el într-un filmuleț publicat pe TikTok.

Pentru o gătire mai rapidă, chef Popescu recomandă adăugarea apei fierbinți după fiecare schimbare:

Voi pune apă fiartă. De ce? În felul acesta punând apă fiartă, bolul nu se întărește, se fierbe și mai repede”, a mărturisit el.

După acești pași, adaugă în apă un morcov, o ceapă, foi de dafin și piper boabe: „O las să fiarbă în jur de 30 de minute sau până când este fiartă”, a precizat bucătarul.

În urma fierberii, strecoară fasolea prin sită, apoi o amestecă cu un blender împreună cu usturoi tocat mărunt, zeama în care au fiert leguminoasele, ulei și sare: „Nu există pe lume fasole fără usturoi. Am păstrat zeama ca să ajute la blendarea fasolei. Punem uleiul treptat, ca la maioneză”, a mai spus acesta.

Separat, taie ceapa, apoi o pune într-o tigaie cu ulei și o călește până se caramelizează, împreună cu boia: „Ceapa tăiată peștișor, boia dulce și acum pusă deasupra”, a explicat chef Popescu. 



Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
www.gandul.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.viva.ro
image
www.unica.ro
image
playtech.ro
image
www.stiripesurse.ro
image
www.stiripesurse.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
horoscop, foto shutterstock jpg
image png
Supa crema, Bontea, foto Shutterstock, Instagram jpg
hanorac oversize jpg
horoscop jpg
zodie zodii pixabay jpg
Comunicat Beach Please 4 dec (1) jpeg
zodii cu noroc la bani jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net