Chef Ștefan Popescu deține secretul celui mai gustos ostropel de pui: „Asta îl face să fie bun”. Ce ingredient special folosește

Ultima actualizare:

Ostropelul de pui este unul dintre cele mai îndrăgite preparate ale românilor, iar dacă îți dorești să impresionezi cu adevărat, chef Ștefan Popescu propune o rețetă specială. El deține un truc datorită căruia preparatul va fi mai gustos și mai aromat ca niciodată.

image

Apreciat pentru gustul său autentic, ostropelul de pui este un fel de mâncare pe care mulți îl adoră. Se servește, de regulă, cu mămăligă caldă care completează perfect sosul de roșii și usturoi. Pe lângă faptul că este delicios, ostropelul este și o variantă sănătoasă pentru organism, carnea de pui fiind bogată în proteine și săracă în grăsimi, mai ales dacă se prepară cu pulpe de pui fără piele.

Cum pregătești ostropel de pui după rețeta lui Ștefan Popescu

Ștefan Popescu, juratul emisiunii „Chef la Cuțite”, în vârstă de 49 de ani, propune o rețetă specială de ostropel de pui, care va impresiona gusturilor chiar și celor mai pretențioși meseni. Secretul său constă în folosirea supei de pui sau de legume, în loc de apă, care oferă un plus de savoare: „Un alt secret de-al meu este să pui supă de pui sau supă de legume. Nu pune apă direct pentru că nu dă gustul acela bun, asta îl face să fie bun”, a spus Ștefan Popescu pe TikTok, potrivit Gândul. Iată de ce vei avea nevoie:

Ingrediente

- 1 kg pulpe sau ciocănele de pui

- 2 cepe medii tocate

- 5/6 căței usturoi pasați

- 400 roșii în suc propriu

- 2 linguri pastă de roșii

- 50 ml ulei de floarea-soarelui

- 200 ml supă de pui

- 1 lingură făină

- 1 frunză de dafin

- 1 linguriță zahăr

- 1 legătură pătrunjel verde

- Făină

- Supă de pui

- Sare

- Piper

Mod de preparare

Pasul 1: Încălzește într-o tigaie 50 ml ulei de floarea-soarelui și rumenește carnea pe toate părțile, până prinde culoare.

Pasul 2: Călește ceapa tocată la foc mediu, adaugă usturoiul pasat și mai călește un minut.

Pasul 3: Pune roșiile în suc propriu, pasta, frunza de dafin și zahărul. Amestecă bine, adaugă supa de pui, sare și piper.

Pasul 4: Lasă să fiarbă la foc mic, cu vasul semideschis, 30-40 de minute, până devine fragedă carnea. Dizolvă 1 lingură de făină într-un polonic mic de supă rece și încorporează-o treptat, amestecând continuu până se leagă. La final, adaugă pătrunjelul tocat mărunt. Poftă bună! 



Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
www.gandul.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.viva.ro
image
www.unica.ro
image
playtech.ro
image
www.stiripesurse.ro
image
www.stiripesurse.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Horoscop, foto Shutterstock jpg
horoscop, foto shutterstock jpg
image png
Supa crema, Bontea, foto Shutterstock, Instagram jpg
hanorac oversize jpg
horoscop jpg
zodie zodii pixabay jpg
Comunicat Beach Please 4 dec (1) jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net