Secretul unui piure de cartofi perfect, dezvăluit de Chef Ștefan Popescu: „Niciodată, dar niciodată..”

Chef Ștefan Popescu a dezvăluit, într-un videoclip devenit viral pe TikTok, pașii esențiali pentru un piure de cartofi clasic, dar impecabil, cu textură cremoasă și gust echilibrat. 

Cum să faci un piure de cartofi delicios. Rețeta lui chef Ștefan Popescu / foto: arhiva Click!
Cum să faci un piure de cartofi delicios. Rețeta lui chef Ștefan Popescu / foto: arhiva Click!

Primul pas, spune chef Ștefan Popescu, este tăierea uniformă a cartofilor pentru o fierbere corectă și egală. Se adaugă apă suficientă cât să-i acopere și un praf de sare, care se absoarbe în interiorul legumelor în timpul fierberii. Cartofii se lasă pe foc aproximativ 25 de minute.

După scurgere, un detaliu esențial este reintroducerea lor pe plită pentru câteva minute, astfel încât excesul de apă să se evapore. Cartofii se pisează apoi manual, pentru o consistență fină. Ideal este să se folosească soiuri albe, bogate în amidon, iar untul, spune chef-ul, trebuie să fie rece, astfel piureul devine mai aerat și mai pufos. Se adaugă lapte și sare după gust și se amestecă viguros, fără a apela la blender sau alte aparate, care ar compromite textura, transformând piureul într-o pastă elastică.

Rezultatul? Un piure simplu, dar desăvârșit, cu gust autentic.

Secretul lui chef Ștefan Popescu pentru un piure de cartofi delicios

E timpul piureului de cartofi. Foarte important, cartofii să fie tăiați în mod egal, după care punem apă să treacă peste ei și sare. De ce punem sare când fierb legumele? În special pentru că își absorb legumele în interiorul lor, sarea. Cartofii fierb în jur de 25 de minute.

Există mai multe moduri de a face piure. Poți să faci cartofii copți la cuptor, îi cureți și îi dai prin sită și îl amesteci cu unt, aici îl fac în apă. Cartofii sunt fierți. După ce i-am scurs în sită, îi pun încă un minut, două pe plită, să se evapore apa.

Încep apoi să pisez, să fac cartofii să fie cât mai fini. Foarte important, cartofii să fie albi, pentru că ei conțin mai mult amidon. Untul trebuie să fie foarte rece din frigider, în felul acesta el devine mai cremos, aerat, se leagă mai bine și devine și mai pufos. Amestecăm bine, mai adăugăm sare, lapte și acum dați tare. Niciodată, dar niciodată nu puneți piureul de cartofi în blender, să-I faceți în blender sau în orice alt aparat, pentru că devin ca o gumă după aia.

Ăsta este piureul nostru!”, a explicat Chef Ștefan Popescu, pas cu pas, în filmulețul publicat pe pagina personală de TikTok.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
www.gandul.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.viva.ro
image
www.unica.ro
image
playtech.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
masca de fata, foto shutterstock jpg
zodii zodie horoscop istock jpg
Gem de prune  Sursa foto shutterstock 1810091662 jpg
Cea mai nesuferita zodie din 2023, sursă foto: Canva
Cele patru zodii norocoase, foto Shutterstock jpg
Zodii protejate de Univers pe 12 martie, foto Shutterstock jpg
Horoscop 6 12 mai, foto Shutterstock jpg
horoscop casatorie jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net