Secretul pentru cel mai fraged și suculent pui la cuptor. Este un adevărat deliciu

Puiul la cuptor cu legume este alegerea perfectă pentru o cină sau prânz în familie, iar această rețetă îți va încânta cu siguranță papilele gustative. Cu un amestec de condimente și ingrediente proaspete, vei obține un pui suculent și aromat, însoțit de legume fragede și gustoase. Iată secretul pentru cel mai fraged pui.

Secretul pentru cel mai fraged pui la cuptor! Este un adevărat deliciu
Secretul pentru cel mai fraged pui la cuptor! Este un adevărat deliciu

Secretul pentru cel mai fraged pui la cuptor! Este un adevărat deliciu

Preîncălzește cuptorul la 180°C. Spală bine puiul și usucă-l cu șervețele de hârtie. Într-un castron mic, amestecă untul moale cu sare, piperul negru măcinat, rozmarinul uscat și usturoiul zdrobit. Cu ajutorul mâinilor sau a unei spatule, întinde amestecul de unt condimentat peste întreaga suprafață a puiului, inclusiv sub piele.

Spală și curăță cartofii, morcovii și ciupercile. Taie cartofii în cuburi sau felii, morcovii în rondele sau bastonașe, iar ciupercile în sferturi. Într-un castron mare, amestecă cartofii, morcovii și ciupercile cu ulei de măsline, praf de usturoi, sare și piper negru măcinat. Așază puiul uns și legumele condimentate într-o tavă de copt sau o tavă termorezistentă. Pune tava în cuptorul preîncălzit și lasă totul să se coacă timp de aproximativ 1 oră și jumătate sau până când puiul este frumos rumenit și sucul din interior curge limpede atunci când înțepi partea cea mai groasă a pulpei. 

Scoate puiul și legumele din cuptor și lasă-le să se odihnească timp de câteva minute înainte de a tăia și servi. Poți presăra puțin rozmarin proaspăt sau uscat peste preparat înainte de a fi servit pentru un plus de aromă.

Dacă dorești, poți prepara un sos simplu din sucul lăsat de pui și legume în tavă, pe care îl poți servi alături de preparatul principal. Tot ce trebuie să faci este să strecoară sucul într-un vas mic, să îl fierbi la foc mic până se reduce și să-l servești ca sos delicios și aromat pentru pui și legume. Dacă vrei altceva, tot ce trebuie să faci este să amesteci maioneză cu ketchup și vei obține un sos mai bun ca la fast-food.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Accident limitator inteligent FOTO Info Trafic Romania png
image
image
image
image
image
image
clatite japoneze 0 jpeg
NUPO   regim de slabire (2) jpg
emoji fericire zambet unsplash jpg
horoscop webp
horoscop colaj pixabay jpg
culoare de par in functie de zodie jpg
horoscop jpeg
click ro jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net