Supă cremă de legume - Mirela Violetă Ortansa
Ingrediente:
- 2 morcovi
- 1 rădăcina pătrunjel
- 2 cartofi mici
- 1 bucată ţelină rădăcina
- dovlecel
- brocoli
- pătrunjel verde tocat
- 1 ceapă
- puţin ulei
Mod de preparare:
Se curaţă ceapă, se spală şi se toacă. Se pune puţin la distuit în ulei apoi se adaugă morcovul curăţat şi tăiat rondele. După ce uleiul a prins puţină culoare de la morcov se pune apă în oală şi se adaugă ţelină şi pătrunjelul tăiate bucăţele. Când acestea sunt aproape fierte se adaugă cartoful tăiat cubuleţe, brocoli şi dovlecelul tăiat feliuţe (eu le-am avut de la congelator). Când toate legumele au fiert bine, bine se scurg de zeamă şi se pun într-un blender la mărunţit adăugându-se câte puţin din zeamă de la legume până se face pastă. Supă obţinută se diluaza cu zeamă de la legume până obţinem consistentă dorită. Se serveşte cu pătrunjel verde tocat şi cu crutoane de pâine.