Suprinde-ţi familia gătind vechile ouă ochiuri într-un fel cu totul nou
Nu trece mai departe de această reţetă până nu o încerci. Este un fel de a prepara ouăle ochiuri aşa cum nimeni nu se aşteaptă.
Nu trebuie decât să tai câte o gaură în miezul fiecărei felii de pâine, cu un pahar de sticlă sau cu o formă metalică de făcut gogoşi sau clătite. Acestea din urmă au tot felul de forme, care mai de care mai fantezie. Apoi, ungi pâinea cu ulei de măsline sau cu un topit şi o pui la prăjit în tigaia de teflon sau pe plită. După ce se rumeneşte pe o parte, o întorci şi spargi câte un ou în gaura fiecări feli de pâine. Aştepţi să se prăjească ouăle. După ce le scoţi cu o paletuţă pe farurie, le poţi asezona cu ce ai prin casă. Fie cu un sos de busuioc, fie cu un sos dulce-iute sau, de ce nu, numai cu pătrunjel tocat.