Surprinde-i pe cei dragi cu un tort alb apetisant!
Ultima actualizare:
Ingrediente:
Pentru blat: 150 g unt, 150 g zahăr, 1 plic zahăr vanilat, 3 ouă, coajă rasă de lămâie, 1 praf de scorţişoară, 200 g făină, 1 praf de copt
Pentru umplutură: 8 mere potrivite, 50 g stafide, 2 linguri rom, 2 linguri zahăr, 1 lingură ciocolată rasă, 1 lingură unt
Pentru garnitură: 200 g migdale feliate
Pentru glazură: 225 g zahăr pudră, zeama de la o lămâie, 1 albuş
Mod de preparare:
Baţi untul spumă, cu zahărul şi zahărul vanilat, ouăle, coaja rasă de lămâie şi scorţişoara.
Adaugi treptat făina cernută cu praful de copt şi amesteci totul până devine un aluat omogen.
Torni compoziţia în forma de tort unsă cu unt şi tapetată cu făină şi o introduci în cuptorul bine încins pentru aproximativ 35 de minute.