Tartă cu mere şi frişcă FOTO
Originară din Sri Lanka, scorțișoara are o istorie lungă și condimentată. De-a lungul timpului, a fost folosită sub numeroase forme, fiind extrem de apreciată pentru calitățile sale. Vechii egipteni o foloseau la prepararea cosmeticelor. În Persia ea era considerată un puternic afrodiziac, în timp ce arabii nu concepeau să nu-și aromatizeze ceaiul sau cafeaua cu puțin praf de scorțișoară. Astăzi, există două tipuri de scorțișoară. Scorțișoara Cassia provine din Indonezia și are o aromă puternică, în timp ce scorțișoara de Ceylon este produsă în Sri Lanka și are un gust mai dulce, fiind perfectă pentru produsele de patiserie. La această tartă cu mere şi frişcă vei avea nevoie de scorţişoară pentru decor şi la umplutură.
Tartă cu mere şi frişcă – Ingrediente (1 tavă)
Pentru aluat175 g făină85 g unt50 g zahăr1 gălbenuș
Pentru umplutură5 mere300 g nucă măcinată2 linguri scorțișoară200 ml frișcă lichidă1-2 linguri esență de vanilie40 g unt6 linguri zahăr2 linguri mierefulgi de migdale1 lingură unt250 g mascarpone2 linguri zahăr pudră
Pentru decor2 linguri scorțișoară
Află rețeta pe clickpoftabuna.ro
Vezi cum se fac pulpele de pui cu cartofi în sos cremos de usturoi