Tipul de varză din care se fac cele mai bune sarmale. Are frunza subțire, fină și se acrește ideal pentru murat
Deja ne apropiem de finalul lunii octombrie, iar mulți români încep să își facă planuri pentru sărbători. Și cum de pe masa de Crăciun nu pot lipsi sarmalele, este important să știm precis care este cea mai bună varză pe care o putem folosi. Din fericire, una dintre cele mai cunoscute personalități din mediul online românesc vine cu sfatul perfect!

Indiferent de cât de bine ne pricepem la gătit, pentru a fi cu adevărat bună, o mâncare are nevoie de ingrediente de calitate. Iar atunci când vine vorba despre sarmale, trebuie să știm precis ce fel de varză trebuie să folosim! Din fericire, Gina Bradea explică ce fel de varză trebuie pusă la murat pentru a putea pregăti sarmalele perfecte!
„A venit momentul să punem varza la murat. Este varza din aia bună, cu frunza foarte subțire. La noi, în zonă, este varza de Buzău, care este fină, fină, de poți citi ziarul prin ea”, spune Gina Bradea, conform europafm.com.
Care este varza perfectă pentru sarmale
Acest tip de varză este un soi românesc vechi, care a fost înscris recent în catalogul european al legumelor. De altfel, chiar și directorul Băncii de Resurse Genetice Vegetale din Buzău, Costel Vînătoru, spune că acest soi de varză este perfect pentru sarmale delicioase. Nu numai că frunza fină este perfectă pentru murat, dar are și un gust intens, numai bun pentru mâncare.
„Secretul sarmaluțelor românești este varza de Buzău. Are frunza fină și se pretează foarte bine pentru murat, având un gust deosebit. Este specială față de varza pe care noi o importăm, de regulă, care este fibroasă și tare”, a explicat Costel Vînătoru conform sursei citate.
Este soiul de varză recomandat de către experți
Varza albă de Buzău este alegerea perfectă pentru cei care doresc să pregătească sarmale în această iarnă. Frunza este foarte subțire, fină, iar gustul rămâne unul intens și deosebit. În plus, această varză poate fi folosită și pentru alte rețete, sau doar ca simplă garnitură, după ce a fost murată.
Iar cum luna noiembrie deja se apropie cu pași repezi, devine din ce în ce mai important să ne gândim la ingredientele necesare pentru masa de Crăciun.




































