Tort cu gem şi ciocolată
Nu există pe lumea asta desert mai iubit, mai adorat şi mai gustat decât ciocolata. Amăruie, cu lapte, cu alune, cu fructe şi chiar cu condimente iuţi, ciocolata face deliciul nostru, al tuturor.
Datorită gustului ei dulce- amărui, toate bucătăriile lumii au deserturi sau mâncăruri speciale cu ciocolată. Francezii au mousse-ul cu ciocolată, o spumă delicioasă care ţi se topeşte în gură. Englezii au micile lor brownies, nişte brioşe delicioase cu ciocolată. Italienii au gelata cu ciocolată, adică îngheţată; austriecii au acel tort Joffre în faţa căruia nimeni nu rezistă. Cât despre bucătăria românească, mi-ar trebui o carte întreagă să enumăr toate prăjiturile cu ciocolată pe care le ştiu: negresă, amandină, mascotă, prăjitura Carpaţi etc.
Ingrediente
Pentru blat150 g ciocolată simplă6 ouă120 g zahăr pudră100 g unt120 g făină1/2 pachet praf de copt2 linguri cacao
Pentru umplutură150 g gem de căpşuni
Pentru decor150 g ciocolată neagră50 g ciocolată albă50 g fulgi ciocolată albă
Află cum se prepară tortul cu gem și ciocolată pe clickpoftabuna.ro.