Tort Doboş cu migdale

Ultima actualizare:

    Un desert foarte iubit in copilarie, dar la fel de bun in zilele noastreclickpoftabuna.ro
Un desert foarte iubit in copilarie, dar la fel de bun in zilele noastreclickpoftabuna.ro

Tortul Doboş a fost inventat în anul 1884 de unul dintre cei mai mari cofetari ai Imperiului Austro-Ungar, Carl Jozsef Doboş. Vreme de 20 de ani reţeta tortului a fost secretă, maestrul nedivulgând niciunul dintre ingredientele folosite. Abia în 1906, maestrul Doboş a publicat reţeta originală.

Pentru a obţine un tort Doboş cu migdale reuşit, foloseşte unt şi cacao de foarte bună calitate. Ţine ingredientele, peste noapte, la temperatura camerei. Ca să nu plesneascăstratul de caramel, când porţionezi foaia, încălzeşte uşor lama cuţitului.

Tort Doboş cu migdale – Ingrediente (1 tort)

Pentru 6 foi6 ouă150 g zahăr75 g făină25 g amidon1 vârf de cuţit de sareesenţă de vanilie

Pentru cremă4 ouă200 g zahăr150 g cacao1 pachet de unt

Pentru caramel200 g zahăr8 linguri apăzeama de la 1 lămâie

Pentru ornatfulgi de migdale

Află cum se prepară tort doboș cu migdale pe clickpoftabuna.ro.



Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
www.gandul.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.viva.ro
image
www.unica.ro
image
playtech.ro
image
www.stiripesurse.ro
image
www.stiripesurse.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
horoscop, foto shutterstock jpg
image png
Supa crema, Bontea, foto Shutterstock, Instagram jpg
hanorac oversize jpg
horoscop jpg
zodie zodii pixabay jpg
Comunicat Beach Please 4 dec (1) jpeg
zodii cu noroc la bani jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net