Trucuri pentru cea mai bună piftie: ce carne se pune, cât se fierbe, cum se filtrează lichidul

Ultima actualizare:

    Piftia se lasă într-o cameră răcoroasă @shutterstockclickpentrufemei.ro
Piftia se lasă într-o cameră răcoroasă @shutterstockclickpentrufemei.ro

Piftia e un preparat tradiţional care nu lipseşte de la masa de Crăciun sau de Revelion, însă o întâlnim în gastronomia multor popoare, fie că vorbim de carne, peşte, legume sau ouă în aspic. Deşi se prepară şi din cocoş sau curcan, cea mai populară piftie rămâne cea de porc.

Cotoroage, răcitură, piftie, oricum am numi acest fel de mâncare, el este întâlnit şi apreciat peste tot în ţară. În Ardeal şi Banat se serveşte cu boia dulce sau iute presărată deasupra, cu hrean în oţet sau sos de hrean în smântână. În Moldova se mănâncă cu mămăliguţă fierbinte şi ardei iute murat în oţet, iar în sudul ţării se serveşte cu muştar. Oricare ar fi sosurile sau garniturile preferate alături de piftie, aceasta rămâne unul dintre preparatele cele mai consumate de sărbători.

Piftia e un preparat laborios, care trebuie pregătit în cantitate mare. Nu se poate face piftie pentru 1-2 persoane, pentru faptul că e nevoie de multă materie primă din care să se obţină gelatina care să coaguleze mâncarea.

Află aici care sunt cele mai bune bucăţi de carne din care se poate obţine gelatina și alte secrete despre piftia ca la carte.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințesa Caroline și Pierre Casiraghi cu soția Beatrice Borromeo, doliu în familia Casiraghi de la Monaco   Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
image png
zodii norocoase webp
culori norocoase februarie zodii 1170x780 jpeg
image png
image png
unghii rosii cu auriu jpg
maioneza jpeg
zodii meteoriti png
image
actualitate.net
image
actualitate.net