Varză roșie murată la borcan

Ultima actualizare:

    Foto: bucate-aromate.ro
Foto: bucate-aromate.ro

Pregătirile gospodinelor pentru iarnă sunt în toi. Că e vorba de gogoșari, castraveți, gogonele sau altele, legumele puse la murat sunt perfecte pentru întreg sezonul rece.

Iată o rețetă simplă pentru varza roșie. Are doar sare neiodată și flori de mărar, atât! Odată murată, o poți prepara cu ulei, piper, semințe de chimen sau tot ce îți place ție!

Ca să-ți fie foarte ușor, poți să dai varza la robot. Bineînțeles, ea se poate toca fin și cu cuțitul, pentru cine are îndemânare și timp.

Presară o linguriță rasă de sare, freac-o puțin și las-o deoparte cam o oră să se înmoaie. Varza roșie nu lasă la fel de multă apă ca cea albă, dar o lași să se înmoaie ca să o poți pune mai bine în borcane.

Cât stă varza la înmuiat, te ocupi de saramură. Așează varza tocată în borcane, pune deasupra câte o floare de mărar uscat și toarnă saramura fierbinte. Pune capacele peste borcane, dar nu le înfileta în primele 3 zile, pentru a lăsa loc gazelor de fermentație să iasă afară.

O dată pe zi poți să “vânturi” saramura folosind un pai de plastic, din cel pentru sucuri. După 3 zile, înfiletează capacele și bagă borcanele în cămară, la răcoare, conform bucate-aromate.ro

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Cireșe în Piața Cibin din Sibiu în luna aprilie 2024 Colaj Ora de Sibiu
image
image
image
image
image
image
inselat jpeg
pardoseli dim jpg
zodii pixabay jpg
Cea mai tare rețeta de cozonac și cea mai căutată în comunitatea de cooking
relație jpeg
horoscop jpeg
Infidelitate jpg
barfe jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net