VIDEO Mirela Vaida, cea mai bună rețetă de ciorbă de fasole cu afumătură: "Eu gătesc la oală, românește"

16 octombrie 2021
image
Mirela Vaida ne face poftă cu o delicioasă ciorbiță de fasole

Gata, a venit toamna, e frig afară, putem trece la mâncăruri mai „grele”. Și cine poate refuza la prânz o ciorbiță de fasole cu afumătură?! Este sănătoasă, sățioasă, hrănitoare și ușor de preparat. Mirela Vaida a gătit recent așa ceva și ne dezvăluie rețeta.

„Am ajuns să gătesc o zi da, una ba. Și trebuie cumva să îi mulțumesc pe toți, de la ardeleanul meu get-beget, până la Tudorică mâncăciosul. Eu nu mă pricep la fine-dining, nici la fonfleuri. Eu gătesc la oală, românește, după rețete pe care le știu de la mama. Azi vă propun o ciorbiță de fasole cu costiță afumată”, a anunțat Mirela Vaida pe paginile ei de socializare, în dreptul unui video scurt în care a prezentat, pe pași, rețeta.  

Rețeta de ciorbă de fasole a Mirelei Vaida

A folosit fasole uscată, lăsată în prealabiul la înmuiat, 4-5 cepe, 2 morcovi, verdeață pusă la final, după gust, bulion și, piesa de rezistență – un cârnat afumat, cu o costiță afumată și cu o bucată de slănină fiartă în usturoi. A mai pus condimente: tarhon, cimbru uscat, boia, sare, piper.

A fiert fasolea, schimbând apa de 3 ore. Abia a patra apă a rămas în ciorbă. „Am tăiat ceapa, am dat prin răzătoare morcovii, am tăiat verdeața și carnea am făcut-o cubulețe... Să trecem la treabă”, spune ea, în timp ce ia o gură de țuică de prună, pentru poftă de mâncare. 

mihai rait dorel din las fierbiti are o sotie superba cum arata si cat de frumoasa este ana maria size19 jpg
1 vladimir putin coronavirus 1 jpg jpeg
1 o femeie la laptop jpg jpeg
kate middleton jpg jpeg
retete cartofi png
Foto mare Tom Cruise  GettyImages 1395809219 jpg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
woman 591576 1920 jpg
sare cartofi prajiti jpeg
yoga 2176668 1280 jpg
retete cartofi png
cuplu
femeie bronz jpeg