Zacuscă de fasole boabe tradiţională. Preparat gustos şi ieftin
Ultima actualizare:
Zacusca de fasole boabe tradiţională este un preparat gustos şi ieftin, pe care trebuie să-l încerce orice gospodină. Chiar dacă n-ai mai făcut până acum, nu ezita să încerci.
Un preparat gustos și rapid. Zacusca de fasole boabe tradițională se face repede și este ieftină.
Ce se mai poate face din fasole boabe? O mulțime de preparate, foarte gustoase, pe placul românilor. Mai ales dacă avem alături ceapă ori murături.
Ingrediente
- un kilogram de fasole uscată
- două kilograme de ceapă
- trei kilograme de gogoşari
- un litru de ulei
- un litru de bulion
- sare, după gust.
Mod de preparare
- Alege boabele de fasole, după care lasă-le pentru o noapte la înmuiat, ca să fiarbă mai uşor.
- A doua zi, se pune fasolea la fiert şi se schimbă apa, de cel puţin două ori. Când este îndeajuns de fiartă, se lasă la răcit.
- Se trece prin maşina de tocat ori prin blender, ca să obţii o pastă cremoasă.
- Procedează în acelaşi mod şi cu gogoşarii, iar apoi curăţă ceapa şi toac-o mărunt.
- Căleşte-o puţin în ulei uşor încins, în prealabil.
- În vasul în care ai călit ceapa adaugă gogoşarii, fasolea, bulionul şi sarea, după gust.
- Lasă totul la fiert până iese uleiul la suprafaţă.
- Pune zacusca în borcane şi toarnă, ca ultim strat deasupra, o linguriţă de ulei. Închide etanş şi bagă la păstrare, în cămară. (Sursa: adevarul.ro)
Citește și:
Chiftele mănăstireşti din fasole. O reţetă care te face să uiţi de carne
Delicioasa prăjitură de post a călugărilor de la Mănăstirea Sihăstria Putnei. Iată rețeta