Top 5 mâncăruri care le-ar da peste cap stomacul românilor! În alte locuri sunt considerate delicatese

România este o țară cu o tradiție culinară bogată. Având atât preparate autohtone renumite în toată Europa, cât și influențe de la vecinii noștri, foarte multă lume apreciază gusturile din bucătăria noastră! Însă, deși putem să apreciem tipuri de mâncare de pe alte meleaguri, unele sunt absolut bizare și sunt puțini români care s-ar încumeta să le încerce!

Gândacii sunt o delicatesă în sudul Mexicului. / foto: freepik.com
Gândacii sunt o delicatesă în sudul Mexicului. / foto: freepik.com

Indiferent din ce parte a țării am fi, care ar fi preferințele noastre culinare, sau cât de înstăriți suntem, cu toții putem spune sincer că bucătăria românească are ceva pentru fiecare. De la preparate autohtone, la cele preluate de la vecinii noștri, cum ar fi sarmalele, sau musacaua, gusturile de pe meleagurile noastre sunt apreciate pe plan internațional. De altfel, diverse produse din România au și fost omologate pe plan european, cum ar fi magiunul de Topoloveni, sau telemeaua de Ibănești.

Desigur, asta nu înseamnă că mâncărurile din străinătate nu își găsesc mulți admiratori în țara noastră. Cu toții putem fi de acord că șaorma este deja o prezență emblematică în orașele noastre, iar alte preparate precum pizza, sau chiar sushi, sunt favoritele multor români. Însă, există și unele mâncăruri, conform informațiilor oferite de ziarulevenimentul.ro, pe care numai cei curajoși se încumetă să le încerce!

Un exemplu de asmenea ciudățenii de pe glob vine din sudul Mexicului, unde gândacii jumiles sunt prinși și, câteodată, mâncați vii! Considerați o delicatesă în acea parte a țării, sunt descriși ca având un gust similar cu menta și scorțișoara, având chiar și beneficii medicinale. Iar pentru pasionații de salsa, să știți că o rețetă a faimosului sos include și gândaci jumiles striviți.

Capul de pește putrezit, o delicatesă în Alaska

O altă astfel de mâncare rezervată doar celor mai curajoși este capul de somon, lăsat să înceapă să putrezească într-un butoi de lemn. Acest preparat din Alaska a cauzat unor persoane botulism, așa că dacă vă găsiți vreodată în fața acestei mâncăruri, aveți grijă și la pericolele de sănătate la care vă puteți expune!

Dacă vreți să vă crească tensiunea, puteți merge în Vietnam, unde se poate tăia o cobră chiar în fața voastră, iar apoi veți fi servit cu inima acesteia, care, spun cei care au încercat această experiență, încă bate atunci când ajunge în gâtul dumneavoastră!

Sau dacă inima încă bătând a unei cobre este mult prea mult pentru gusturile dumneavoastră, de ce să nu încercați budinca de sânge? Un fel de mâncare popular în unele părți ale Regatului Unit, acesta seamănă mai mult cu un cârnat, al cărui ingredient de bază este sângele de porc. Textura a fost descrisă drept similară cu salamul.

Iar dacă doriți să pregătiți ceva tradițional românesc, dar cu puțină influență străină, atunci de ce nu o simplă friptură... din carne de gorilă? Sau crocodil, ori liliac? În Africa de Vest, multe dintre animalele pe care le considerăm emblematice pentru Africa sunt vânate, iar carnea lor folosită pentru gătit!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
zodii horoscop jpg
  Cea mai tare rețetă de Cotlete de miel în sos de miere cu balsamico by Chef Jakob Hausmann
vase gatit jpg
horoscop 17 martie webp
zodii pixabay jpg
click ro jpg
mancare de prune afumate cu carne jpeg
Drob de miel FOTO Cumvaplace.ro
image
actualitate.net
image
actualitate.net